2012-06-29

Manga Review: Magi

Her er forsiden fra volume 1 og volume 8. 

Titel: The labyrinth of magic: Magi (Magi)
Mangaka: Ohtaka Shinobu
Nogle andre serier fra Mangaka'en: Sumomomo Momomo
Årstal: 2009
Genre: Action, Adventure, Fantasy, Comedy, Shounen
Volumes: 1-12 (Manga'en er ikke afsluttet og den kan ikke fås i DK) (EDIT: kom til DK i 2013)
Anime: Nej (EDIT: Der kom en i år 2013)

Handling: Aladdin er en dreng, som rejser verden rundt blot for at opleve den og selvfølgelig for at finde sin vens forsvundne hoved. Aladdin har været indespærret det meste af sit liv et mystisk sted og selvom han er lille, er han altid glad og har stærke værdier, når det omhandler venner. 
Han rejser verden rundt med hans første ven som hedder Ugo, der er fanget i en fløjte. Ugo leder som bekendt efter sit manglende hoved, og da Aladdin og Ugo er venner, vil Aladdin selvfølgelig hjælpe! 
Aladdin møder Alibaba på sin tur og bliver venner med ham, også selvom Alibaba egentlig bare vil udnytte Aladdins kræfter i første omgang. Alibaba har nemlig en drøm om at være en Dungeon Capturer, de opklarer de forskellige dungeons som findes rundt omkring i verden, for at få rigdom og kræfter, og når et dungeon er klaret forsvinder det. Da Alibaba ser Ugo for første gang, er han ikke i tvivl om, at fløjten må være en Djinn Container, og Alibaba har derfor brug for Aladdin til at vinde et dungeon. Mest fordi Alibaba vil på eventyr, og selvfølgelig fordi, at hvis han ikke får en masse penge i en fart, vil han blive til en slave. 
På deres vej til dungeonet støder de ind i slavepigen Morgianna og Aladdin fjerner hendes lænker om benene, som er et bevis på, at hun er slave. Desværre er Morgianna ikke ligeså taknemlig, da at være slave er det eneste hun har oplevet, og er derfor tro mod sin herre, ligemeget hvor ondskabsfuld han end er. Hun fortæller derfor sin herre om en lille fyr med en fløjte, hvor en mærkværdig skabning dukker op ud af, og hvor de er på vej hen. Morgiannas herre ved åbenbart en ting eller to mere om Aladdin end han selv gør, og det er, at han er en Magi. Men hvad er en Magi egentlig? 
Hvis Morgiannas herre forsvinder, hvor tager hun så hen? Og hvordan møder hun Aladdin og Alibaba igen?
Hvad gør Alibaba, når Aladdin forsvinder og han er tilbage alene? Og hvor har han lært sværdkamp som en kongelig?
Hvem er Sinbad? Og går kampen først rigtig løs, når Judal og Aladdin udkæmper en kamp imellem Magis, eller er det når den sorte Rukh ophober sig?

Personlig mening: Uha, det er en virkelig god manga! Den er vildt underholdende, og Aladdin er en virkelig god karakter, han er underholdende, easy-going og alligevel stærk. Det er også nogle rigtig gode konflikter som optrapper i selve manga'en, og jeg elsker ideen med at venner bliver skilt fra hinanden, for at ende ved hinandens sider igen. Virkelig eventyr rigt!
Jeg vil dog sige, at det er en manga, hvor der godt kan komme utrolig meget tekst i. Så til folk der ikke bryder sig om manga'er med meget tekst, er den nok ikke lige en option. Tilgengæld står manga'en rigtig stærk i en god blanding af konflikt i rolig form og af action som i kampstil. F. eks. er der et prolem med rigerne, og styringen af de forskellige kongeriger, hvor folket begår oprør, og de prøver at løse det på en fredelig måde. Selvfølgelig går det ikke helt, og så kommer kampen jo ;D
Tegnestilen er ret god, den er dog ikke ufattelig detaljeret, men nogen scener er ret så flotte, og Aladdin som chibi er bare priceless! Jeg kan personligt rigtig godt lide Ohtaka's måde at tegne figurer på, den er rigtig god at se på.
Men det der helt klart er bedst ved denne manga er historien! Den er helt fantastisk god, og det er sjældent man kan gætte sig til, hvad der vil ske næste gang.
Den kan helt klart anbefales til folk, som kan lide magi og humor sat sammen i et ;D











Ingen kommentarer:

Send en kommentar